23 Eylül 2012 Pazar

Blog Çekilişlerini Kaçıranlarınız İçin Blog Açma,Blog Oluşturma,Google +1 Hesabı Resimli Anlatım

      Merhaba arkadaşlar,biliyorsunuz ki bloglardaki kampanya,yarışma,çekilişlere katılmak isteyip katılamayan,blogun varlığından bi haber yaşayan kampanyacı arkadaşlarımız var.Bir çok arkadaşım bana özel mesajla bu durumu bildirip ,nasıl katılabilirim blogum yokki,oda ne beğensem paylaşsam olmuyor mu diyorlar :) En başlarda bende zorlanmıştım ve blog çekililerini kaçırmamak adına hemen bir hesap açmıştım.Şimdi sizlere o caaaanım kaçırdığınız çekilişlere katılasınız diye (durduk yerde çekililerdeki kendi şansımı da azaltıyorum bu arada) resimli,örnekli anlatım yapmaya çalışacağım.

              Öncelikle verdiğim bu linkten bir qmail adresi alıyoruz

https://accounts.google.com/SignUp

1- Burada kendimize ait bilgilerimizi girip,doldurulması zorunlu alanlara dikkat ediyoruz.Cep telefon numarası girmeden de görseldeki kodları girerek,hesabınızı doğrulayabilirsiniz.

2- Eğer yinede cep telefonu numarası isterse numaranızı girerek, doğrulama kodunu gönder diyoruz.

3- Bu kutucuğa cep telefonumuza gelen mesajdaki doğrulama kodumuzu girip,hesabımızı doğruluyoruz.












4- İşte prolimizin ilk adımını atmış bulunuyoruz.Sonraki adımı tıklayarak profilimizi oluşturmak üzere ilerliyoruz.














5- Profilimin tamamını görüntüle yazan yere tıkladığımızda google +1 e geçmiş oluyoruz.Bu sayede  istediğimiz blogu takip edebiliyor,kendimize çevreler ekleyebiliyoruz.
6- Alttaki turuncu renk yerden bloga devam et dediğimizde Bloger Kumanda Paneline geçiyoruz.Burada açmak istediğimiz bloga isim verip adres alabiliyoruz.














7- Bu resimde gördüğünüz Google +1 profiliniz ve dilediğiniz gibi profil resminizi,kapak fotoğrafınızı değiştirebilir,istediğiniz paylaşımları yapabilirsiniz.Düzenlemek size kalmış :)














8- 6.maddede bahsettiğim bloger kumanda panelinde ise Yeni Blog yazan yere tıkladığımızda blogumuza isim verebilir ve adresimizi oluşturabiliriz.
9- Ekle yazan yerden izlemek istediğimiz blogların direk linkini kopyalayıp yapıştırarak,izleyicisi olarak dilediğimizce takip edebiliriz.Ya da isterseniz bloglara girip ''Bu siteye katılın'' yazan yerden izleyicisi olabilirsiniz.














10- Blogunuza girişte açılan ekranda yazmasını istediğiniz blog tanımınızı,ismini yazabilirsiniz.
11- Bu kutucuktan ise blogunuzun site adresini,linkini belirleyebilirsiniz.

Bundan sonrası size kalıyor arkadaşlar.İstediğiniz şablonu seçip,gerekli düzenlemeleri yapmak sizin seçiminiz.Bunları da yine bloger kumanda panelindeki Düzenleme seçeneklerinden yapabilirsiniz. Umarım birilerine faydamız dokunur :) Teşekkürlerinizi esirgemeyin lütfen

Kolay gelsin hepinize

SEVGİYLE KALIN,SAYGIYLA KALIN,DOSTÇA KALIN,HOŞÇAKALIN........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan parmakların dert görmesin :)